En normal graviditet er på 40 uger, hvor det lille foster skal formes, udvikles og formes, mens det ligger trygt og varmt i livmoderen – med en lyd af moderens hjerte og tarmsystem – alt mørkt og trygt – næringen kører af sig selv gennem navlestrengen og den lille kan boltre sig og sparke i sin lune hule, fyldt med fostervand.

Men pludselig kan den trygge verden ændres:

  • Moderen kan måske ikke holde på barnet, så fødslen går i gang før tid.
  • Moderen kan få svangerskabsforgiftning så alvorligt, at barnet skal ud snarest muligt.
  • Ved tvillingegraviditet, hvor fødslen af forskellige grunde er gunstig at få fremskyndet.

Enten skal de små mennesker gennem en fødsel eller komme til verden ved kejsersnit.

De små babyer skal kæmpe for sit liv.

Små babyer med fødselsvægt fra 500 gram, (eller mindre), kan heldigvis overleve med den fine teknologi, som vi oplever på hospitalerne i dag, men i kuvøse med C pap-slanger og alt overvågningsudstyr ofte har babyerne fået lungemodnings medicin, så de selv kan trække vejret.

 

Trygheden og den automatiske næring, som det lille ufødte barn ville få under graviditeten er slut:

  • Nu er huden og kroppen ikke længere beskyttet af fostervand.
  • Lyde og lys forstærkes i forhold til det trygge liv i livmoderen.
  • Alle organer: øjne, øre, tarmsystem m.m. skal til at modnes, hvilket kræver energi af det spæde centralvervesystem. Det bliver sat på overarbejde i uger, måske måneder.

 

For at få ro på, er det vigtigste kærlige, rolige forældre, en fantastisk indsats fra neonatalafdelingen og kranio-sakral-behandling, som giver den lille for tidligt fødte afspænding af krop og sind, hvilket er nødvendigt for udviklingen videre frem.

Priser

Du kan altid se mine nuværende priser ved at klikke på knappen nedenfor. Priserne vil variere efter alderen på den der skal behandles.

Book tid

Ønsker du at booke en tid eller høre mere om hvordan behandlingen foregår, så kontakt mig ved at klikke på knappen nedenfor.